srijeda, 10. travnja 2013.

Nabujak od grisa sa vocem

























Sastojci;

3 jabuke ( breskve,maline)
500ml mlijeka
80g grisa
200 g svjezeg sira
2 zlice secera
2 zlice meda
2 jaja
1 vanilin secer
1 limun
prstohvat soli
prstohvat  sode bikarbone

Priprema;

U mlijeku skuhati gris te dodajte secer i med.
Zutanjke odvojiti od bjeljanjaka te ih malo izraditi vilicom pa dodati sir i vanilin secer i naribanu koricu limuna.
Posebno izraditi bjeljanjke u cvrst snijeg te dodati prstohvat soli,promjesati jos jednom.
Bjeljanjke dodati smjesi od zutanjaka i sira te sjediniti smjesu kuhacom.

Jabuke oguliti,prepoloviti te ocistiti od kostica. Zarezite jabuke gore pazeci da ne budu zarezane do kraja. Natopite malo sa limunovim sokom.

Manji pleh ( cc 24 cm) za pecenje namazite uljem te smjesu istresite u nj,te jabuke poslozite gore po nadjevu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pecnici oko pola sata ili dok ne poprime zlatno-smedju boju ( ovisno o tipu pecnice)

Pecene posipajte secerom u prahu.





Savjet;

Umjesto jabuka mozete koristiti breskve iz kompota ili maline ...svaka kombinacija voca je odlicna...

Dobar tek by Monie

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...