petak, 5. travnja 2013.

Rolada od kesten pirea




Sastojci za tijesto:

4 jaja
10 dkg secera
10 dkg mljevenih oraha
3 dkg krusnih mrvica
pola raska za pecivo
2 rebra otopljene cokolade

Krema:

1/2 kg kesten pirea
12 dkg margarina
1 vanilin secer ili rum secer

Jos:

- 2 dcl sl.vrhnja
- cokolada za kuhanje za glazuru


Priprema;

Bjeljanjke odvoji od zumanjaka te izmuti u posudi srednje velicine. Dodaj secer te kad se otopio dodaj zumanjke i jos kratko izradi.
U to dodaj mljevene orahe,krusne mrvice,pola praska za pecivo i otopljenu cokoladu.
Izmjesaj rucno lagano dok se smjesa ne ujedini
U prethodno namazan rebrasti kalup ( za metar tortu) istresi smjesu i peci na 180 stupnjeva.
Kada je biskvit pecen istresti ga iz kalupa i ostaviti da se dobro prohladi.
U medjuvremenu u jednoj posudi izraditi kesten pire zajedno sa margarinom koji je narezan na sitnije komadice (radi lakse i bolje izrade). A u drugoj posudi izradi slatko vrhnje.

Unutarnji dio kalupa u kojem se pekao biskvit  oblozi sa mokrom kuhinjskom krpom te namazi unutrasnjost kesten pireom s time da po sredini bude udubljenje u koji se stavi izradjeno sl. vrhnje.
Kada je sve namazano na sl.vrhnje stavi ohladjeni biskvit tako da rebrasta strana bude okrenuta prema kalupu,odnosno na sl. vrhnju. Pritisni dobro te okreni sve zajedno sa kalupom i odvoji od kuhinjske krpe.
preko toga preliti cokoladnu glazuru i staviti u hladnjak da odstoji nekoliko sati ili bolje preko noci.

Savjet;

Pri izradi slatkog vrhnja pripaziti na duzinu izrade jer ako bude precvrsto izradjeno postoji mogucnost da se slag odvoji od biskvita.



Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...