subota, 6. travnja 2013.

Schwarzwald torta

Malo drugacijeg okusa,meni savrsena :)







Sastojci za tijesto;

  • 4 jaja
  • 10 dkg secera
  • 8 dkg mljevenih oraha
  • 5 dkg otopljene cokolade za kuhanje
  • 1 prasak za pecivo


Peci 3 x kore od ovih sastojaka

Fil;

4 dcl soka od sumskog voca
1 pakiranje smrznutog sumskog voca ( 400g)
2 pudinga od vanilije
4 zlice secera
1l sl.vrhnja

Priprema biskvita;

Izmutiti bjeljanke sa secerom dok ne bude gusta smjesa i dok se secer ne otopi. Dodati zutanjke u to i jos malo izmutiti.
Cokoladu,orahe i prasak za pecivo lagano dodati u smjesu od jaja i sa kuhacom sjediniti sve zajedno.
Pleh za pecenje  namazati uljem i posipati brasnom.
Uliti smjesu i staviti peci na 200 stupnjeva.
Peci tako tri kore.

Fil;

U  posebnoj posudi razmutiti puding od vanilije sa secerom i sokom koji ste malo uzeli od pripremljenog za kuhanje.U posudu usipati ostatak soka od sumskog voca i staviti na stednjak da provrije te u provrito usipati razmuceni puding i mjesati da provrije dok se ne dobije zelasta masa.

U drugoj posudi dobro izraditi slatko vrhnje (ali ne precvrsto jer postoji mogucnost razdvajanja od vocnog pudinga kada se bude poslozilo na biskvit.)

Kore slagati redom da prvo stavite vocni puding,pa ostavite par min da se prohladi te na to gore namazati slagom. I tako do zadnje kore.

Ostatkom slatkog vrhnja  omazati cijelu tortu i ukrasiti po zelji





Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...