petak, 5. travnja 2013.

Tjestenina sa umakom od puretine





Sastojci;


500 g tjestenine

Umak;

1 glavica crvenog luka
200g graska
100g kukuruza (iz konzerve)

500g purecih odrezaka
250 ml vrhnja za kuhanje
2-3 zlice kis.vrhnja
gustin
papar,sol,vegeta
Priprema;

-Na laganoj vatri i maslinovom ulju dinstati glavicu luka izrezanu na kockice.
Pred kraj dodati grasak i pusti da kuha dok ne omeksa dodavsi malo vode.Povremeno promjesati.
Kada je grasak gotov dodati purece (pilece) meso izrezano na kockice. Posoli,dodati vegete i biber..
Dinstati na laganoj vatri dok meso nije gotovo.

Dosipati kolicinu vode (oko 500 L ) i kad provrije dodati kukuruz,kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje.  Kuhati jos nekih 5-10 min.

Na kraju dodati 2-3 zlice gustina razrijedjenog u malo vode i dosipati u umak radi zgusnjavanja.

Posluziti uz zelenu salatu.




Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...