Sunrise cake
Sastojci;
4 bjeljanjka
4 zlice secera
1 bourbon vanilin secer
1 zlicica praska za pecivo
3 ravne zlice ostrog brasna
3 zlice gorkog kakaa
50g otopljene crne cokolade
4 zlice millerama
Fil od malina;
200g malina
3 zlice meda
1 vrecica pudinga od malina
1/2 dcl vode
Zuta krema;
4 zutanjka
200 g bijele kuverture
400ml sl.vrhnja
1 zlica millerama
Priprema;
Krema;
Zutanjce izradite sa pjenjacom te dodajte 100 ml sl.vrhnja i stavite na vatru.
Mjesajte stalno dok ne krene se zgusnjavati te sklonite sa vatre i izradite mikserom oko pola min.Ponovno vratite na laganu vatru uz stalno mjesanje te kada se ponovno krene zgusnjavati ponovno izradite mikserom..ponovite postupak nekoliko puta dok krema ne krene liciti na puding. Kada je gotovo dodajte bijelu kuverturu izlomljenu na kocke i mjesanjem otopite. Ostavite da se ohladi do sobne temperature (ako vam se zuri moze te je uroniti u drugi lonac u koji je dosipana hladna voda).
Izraditi ostatak sl.vrhnja (300ml) dodavati postepeno filu od zutanjaka uz stalno mjesanje mikserom.Na kraju umjesati mileram.
Fil od malina;
Maline ( ja sam koristila smrznute) lagano kuhati nekoliko minuta. Zatim usitniti sa rucnim mikserom. Dodati vode toliko da sve bude 300ml. Vratiti na vatru i dodati med. Promjesati. Prasku od malina dodati oko 1 dcl pripremljene smjese od malina te dobro izmjesati da ne bude grudvica i ukuhati sve zajedno ostatku kase dok se ne zgusne. Ostaviti da se prohladi do sobne temperature.
Biskvit;
Izradite cvrst snijeg od bjeljanjaka uz dodatak secera i vanilin secera. Dodajte brasno,prasak,otopljenu cokoladu,milleram,kakao,i prasak za pecivo. Sjedinite sastojke najmanjom brzinom na mikseru ili kuhacom. Stavite peci u prethodno zagrijanu pecnicu na 180 stupnjeva oko 20-ak min. u pleh 24 cm sa razdvojivim stranicama oblozen papirom za pecenje. Peceno ostaviti da se malo prohladi.
Na ohladjeni biskvit staviti fil od malina,ali ne do kraja biskvita..ostaviti oko 1,5 cm prazno od kraja biskvita.
Na to istresti zutu kremu i sve ravnomjerno rasporediti po filu od malina,popuniti prazninu na biskvitu koju smo ostavili kad smo stavljali fil od malina.Ostavite u hladnjaku nekoliko sati ili preko noci.Odvojite stranice pleha i ukrasite po zelji.
Dobar tek by Recepti iz moje kuhinje
Nema komentara:
Objavi komentar