Sarena torta
Sastojci za biskvit;
3 jaja
3 zlice secera
1/2 vrecice vanilin secera
3 zlice ostrog brasna
2 zlice milerama
2 zlice ulja
1/2 zlicice praska za pecivo
Jestive boje ( plava,crvena,narancasta,zuta,zelena,ljubicasta)
Fil;
1/2l slatkog vrhnja
700g vocnog jogurta-vanilija
2 vrecice zelatine
Priprema;
Tijesto;
Odvojite bjeljanjke od zutanjaka i od bjeljanjaka secera i vanilin secera izradite cvrst snijeg, Dodajte zutanjke te jos kratko miksajte.
u izradjenu smjesu dodajte preostale sastojke i izmjesajte na najmanjoj brzini. Na kraju dodajte jestive boje ( Ja sam koristila one u prahu jer su intenzivnije) i sve jos lagano sjedinite da se boja ujednaci. Stavite peci u pleh promjera 24 cm oblozen papirom za pecenje na 200 stupnjeva oko 20-ak min.
Izvadite iz pleha,pustite kratko da se prohladi te skinite papir za pecenje.
Na isti nacin pecite svih 6 kora...mozete ih slagati jednu na drugu da se hlade prije daljnje obrade,ali izmedju stavljajte papir za pecenje da se ne polijepe jedna na drugu.
Fil;
Prvo pripremite zelatinu prema uputama na vrecici.
Slatko vrhnje izradite cvrsto mikserom. Dodajte jogurt i otopljenu zelatinu te izradite miserom dok se sve dobro ne sjedini.
Na svaku koru stavljajte kremu dok ne dodjete do zadnje. Na kraju cijelu tortu oblozite ostatkom kreme i ukrasite po zelji.
Moj savjet; Ako ukrasavate bomboncicima confettino (kao ja) gledajte da ih ne stavljate isti dan (osim ako je mislite isti dan konzumirati) jer puste boju i tope se.
Torta je laganog okusa..slicna jogurt .taman onako umjereno slatka...klinci ce biti odusevljeni... Dobar tek by Recepti iz moje kuhinje
Sastojci za biskvit;
3 jaja
3 zlice secera
1/2 vrecice vanilin secera
3 zlice ostrog brasna
2 zlice milerama
2 zlice ulja
1/2 zlicice praska za pecivo
Jestive boje ( plava,crvena,narancasta,zuta,zelena,ljubicasta)
Fil;
1/2l slatkog vrhnja
700g vocnog jogurta-vanilija
2 vrecice zelatine
Priprema;
Tijesto;
Odvojite bjeljanjke od zutanjaka i od bjeljanjaka secera i vanilin secera izradite cvrst snijeg, Dodajte zutanjke te jos kratko miksajte.
u izradjenu smjesu dodajte preostale sastojke i izmjesajte na najmanjoj brzini. Na kraju dodajte jestive boje ( Ja sam koristila one u prahu jer su intenzivnije) i sve jos lagano sjedinite da se boja ujednaci. Stavite peci u pleh promjera 24 cm oblozen papirom za pecenje na 200 stupnjeva oko 20-ak min.
Izvadite iz pleha,pustite kratko da se prohladi te skinite papir za pecenje.
Na isti nacin pecite svih 6 kora...mozete ih slagati jednu na drugu da se hlade prije daljnje obrade,ali izmedju stavljajte papir za pecenje da se ne polijepe jedna na drugu.
Fil;
Prvo pripremite zelatinu prema uputama na vrecici.
Slatko vrhnje izradite cvrsto mikserom. Dodajte jogurt i otopljenu zelatinu te izradite miserom dok se sve dobro ne sjedini.
Na svaku koru stavljajte kremu dok ne dodjete do zadnje. Na kraju cijelu tortu oblozite ostatkom kreme i ukrasite po zelji.
Moj savjet; Ako ukrasavate bomboncicima confettino (kao ja) gledajte da ih ne stavljate isti dan (osim ako je mislite isti dan konzumirati) jer puste boju i tope se.
Torta je laganog okusa..slicna jogurt .taman onako umjereno slatka...klinci ce biti odusevljeni... Dobar tek by Recepti iz moje kuhinje
Nema komentara:
Objavi komentar