Sastojci;
Biskvit;
9 bjeljanjaka
30 dkg secera
1 jusna zlica jabucnog octa
Krema;
9 zutanjaka
4 zlice secera
4 zlice ostrog brasna
2,5 dcl mlijeka
1 margarin
3 vanilin secera
1l s. vrhnja
Voce( jagode,banane,kiwi...)
Priprema;
Tijesto;
Istuci cvrst snijeg od bjeljanjaka,dodaj secer i jabucni ocat. Izradi dok se potpuno ne otopi secer i dok snijeg od bjeljanjaka ne bude potpuno cvrst. U veliki lim stavi papir za pecenje te istresi izradjene bjeljanke i poravnaj. Stavi peci na 150 stupnjeva oko 1 sat. Ohladjenu koru lagano odvoji od papira i prerezi na 3 jednaka dijela,a zatim premazi kremom.
Krema;
Zutanjke tuci sa secerom,dodaj brasno,mlijeko i vanilin secer.Kuhaj na laganoj vatri dok se ne zgusne. U ohladjenu kremu dodaj maslac koji je prethodno omeksao na sobnoj temperaturi. Pjenasto izradi.
U posebnoj posudi izradi sl.vrhnje.
-Na dno stavi jednu koru ( 1/3 ispecene-prerezane) koja je prethodno namazana zutim filom,poslozi oguljeno,izrezano voce( po izboru),te na to stavi sl.vrhnje. Stavi sljedecu koru te ponovi postupak kao i sa prethodnom do posljednje kore na koju takodjer mozete staviti voce ( a ne morate) i na kraju cijelu tortu oblozi sl.vrhnjem i ukrasi.
Napomena;
Ako radite sa bananama,njih nakapajte limunovim sokom da ne potamne.
Dobar tek by Recepti iz moje kuhinje
Nema komentara:
Objavi komentar