Praline |
Sastojci;
300g cokolade za kuhanje
3 zlice ulja
Punjenje za praline sa kokosom;
Sastojci;
100ml sl.vrhnja
100g kokosa
vanilin secer
nekoliko kapi arome vanilije
Priprema za praline sa kokosom;
Vrhnje staviti da prokuha te odmaknuti sa vatre i umijesati sve sastojke za praline od kokosa.Neka se prohladi.
Punjenje za praline sa keksom i nuttelom;
100 izmrvljenog petit keksa
4-5 zlica nuttele
Priprema za praline sa keksom i nuttelom;
Keks staviti u vecu vrecicu od zamrzivaca i sa valjkom ih usitniti. U plasticnu posudu staviti keks i dodati nuttelu. Izmjesati sve da se sjedini.
Ako je presuho,mozete dodati ili jos nuttele ili par zlica vode da ujednaci smjesu.
-- U medjuvremenu kosarice mazati sa otopljenom cokoladom u koju ste dodali ulje.Stavljati u zamrzivac da se stisne.Ponoviti postupak 3 puta.
Te puniti nadjevom .Zavrsiti praline sa jos jednim premazim (zatvoriti dno) i vratiti u hladnjak da se stegnu do kraja ( cc 1/2 sata)
Nakon sto su se praline stegnule vaditi ih iz kosarica i ukrasiti po zelji.
Savjet;
Ako ih ne pojedete u medjuvremenu od jednom drzite ih u hladnjaku da se ne otope.
Nema komentara:
Objavi komentar