Sastojci za biskvit;
150g tamne cokolade
4 jaja
250 g maslaca
200g secera
1 vrecica vanilin secera
1 prstohvat soli
200g psenicnog brasna
30 dkg gustina
30g kakao praha
3 zlice praska za pecivo
4-5 zlica ruma
Za glazuru;
150g tamne cokolade
1 zlica ulja
Priprema;-
Nasjeckajte cokoladu na sitnije komadice.Istucite bjeljanjke u cvrs snijeg. Maslac ili margarin u posebnoj posudi dobro izradite te postupno dodajte secer,vanilin secer i sol.
Mjesajte dok ne dobijete glatku masu.
Umjesajte u to zutanjke.
Brasno sa gustinom,kakaom i praskom za pecivo pomjesajte te dodajte rum ili mlijeko. Sve zajedno dodati u smjesu od zutanjaka.
Nakon sto ste dobro izradili da se smjesa ujedinila,lagano dodajte bjeljanke i nasjeckanu cokoladu.
Tijesto ulijte u cetvrtasti ( ili rebrasti ) kalup promjera 30x11 cm,koji je prethodno namasten i pobrasnjen.
Stavite peci u pecnicu 60 min, na 180 stupnjeva.
Nakon pecenja ostavite 10-ak min kolac u kalupu,potom ga onda izvadite i stavite da se ohladi.
Za preljev razlomite cokoladu na komade i rastopite na pari zajedno sa uljem. (U posebnu zdjelu nasipati vrucu vodu koju stavite na stednjak da lagano vrije,a u nju staviti manju zdjelu u kojoj je cokolada i ulje-da ne zagori prilikom otapljanja)
Kada se kolac ohladio prelijte cokoladnu glazuru preko kolaca i ostavite da se stvrdne.
Nema komentara:
Objavi komentar