1 pakiranje lisnatog tijesta
450g smrznutog sumskog voca(ili svjezeg)
6-7 kom petit keksa
cimet
1 puding od vanilije
200g secera
2 vanilin secera
Priprema;
Voce kratko prokuhajte u 2 dcl vode zajedno sa secerom i vanilin secerom.
Izvadite ga iz vode sastrane,te u prokuhani sirup ukuhajte puding koji ste razrijedili sa par zlica vode.
Ostavite da se malo prohladi
Razvaljajte lisnato tijesto te pola nadjeva od pudinga premazite preko njega.
Na to rasporedite pola voca i posipajte petit keksom koji ste prethodno izmrvili (ili stavili u plasticnu vrecicu i sa valjkom ga usitnili)
Posipajte cimetom. Kolicina po zelji.
Rubne krajeve tijesta preklopite prema unutra ( cc 2 cm) te lagano preklapajte i pritom malo pritisnite tijesto da izadje zrak.
Stavite na papir za pecenje i pecite na 180 C oko 40 min.
Sa drugim dijelom lisnatog tijesta ponovite postupak sa ostatkom voca i sirupa...redoslijed kao i prethodno
Peceno posipajte secerom u prahu.
Savjet;
- Ja sam tijesto valjala na papiru za pecenje jer je bilo lakse za zamotati i odrezala papir oko tijesta te prebacila zajedno sa tijestom u tepsiju.
- Lisnato tijesto u klasicnim pakiranjima sadrzi dva komada,a za slucaj da kupujete ono vece iz jednog komada jednostavno tijesto prepolovite i napravite po navedenom receptu.
- Ovaj kolac se odlicno slaze uz kuglu sladoleda od vanilije.
Nema komentara:
Objavi komentar