utorak, 9. travnja 2013.

Tortilla a la mexicana










Sastojci;

6 kom tortilja

Nadjev;

500g mljevenog mjesanog mesa
1 glavica crvenog luka
1 glavica crvenog luka
1 veca konzerva kukuruza
 zacin ''Chilli con carne''
vegeta,papar,sol
paradajz sol
malo ulja

Priprema;

Luk dinstati na ulju dok ne omeksa.
Dodati mljeveno meso i zacine
Pred kraj dinstanja dodati paradajz sos ( oko 1,5 dcl)
i kukuruz iz konzerve. Pustiti da se jos dinsta nekoliko minuta dok sva tekucina ne ispari.

U tavicu staviti tortilje da se malo zagriju.

Puniti nadjevom te ih rolati i slagati u pleh.
Po njima naribati sir trapist i staviti u prethodno zagrijanu pecnicu na 180 stupnjeva dok se sir ne otopi.

Savjet;
Paziti da tortilje ne budu predugo u pecnici jer tada postanu tvrde i hrskave.

Posluziti uz zelenu salatu ili prilog po zelji!!

Dobar tek by Monie


Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...