Sastojci;
6 kom tortilja
Nadjev;
500g mljevenog mjesanog mesa
1 glavica crvenog luka
1 glavica crvenog luka
1 veca konzerva kukuruza
zacin ''Chilli con carne''
vegeta,papar,sol
paradajz sol
malo ulja
Priprema;
Luk dinstati na ulju dok ne omeksa.
Dodati mljeveno meso i zacine
Pred kraj dinstanja dodati paradajz sos ( oko 1,5 dcl)
i kukuruz iz konzerve. Pustiti da se jos dinsta nekoliko minuta dok sva tekucina ne ispari.
U tavicu staviti tortilje da se malo zagriju.
Puniti nadjevom te ih rolati i slagati u pleh.
Po njima naribati sir trapist i staviti u prethodno zagrijanu pecnicu na 180 stupnjeva dok se sir ne otopi.
Savjet;
Paziti da tortilje ne budu predugo u pecnici jer tada postanu tvrde i hrskave.
Posluziti uz zelenu salatu ili prilog po zelji!!
Dobar tek by Monie
Nema komentara:
Objavi komentar